Sista dagen denna vecka..

Igår var det en fullspäckad dag till, som alla andra dagar.

Vi åkte på ärenden hela dagen, lämna lite sakaer jag hade lånat av mor och far, vi hämta ut Gåvopaket från Libero på lindex i Sandviken, vi gick på IKEA, handla lite kläder inne på köpis och sen åkte vi hem till svärisarna och åt middag..
Sen hade vi lite tv mys när vi kom hem innan läggdax. =)



Idag så blir det till och städa här hemma.. Sen så ska jag och Milly tar med pappan på en promenad hade vi tänkt.. =)


Det är mycket nu..

Jag har verkligen inte prioriterat bloggen..

Jag och passat på och mys med Milly fullt ut dom här dagarna. På onsdag börjar skolan på riktig och det blir pappa och milly mys någon månad och jag ska då plugga.. =/  Det känns ju sisådär..
Jag vill vara med min älskade dotter varje minut, varje sekund.
Men pappan vill ju och så gosa och tillbringa sin tid med dottern.. Tycker även ha ska få tid med våran lilla älskade dotter medans hon fortfarnade är liten..

Nu ska jag börja med maten till älsklingen kommer hem..


puss å kram


Tillbaka till verkligheten..

Ja, nu är det slut på Millys och mina mysdagar =( 
Idag ska jag på inskrivning på komvux, tre kurser ska jag läsa, sep-dec på 75% studier. Älskligen kommer vara pappaledig sep-okt, sen ska jag plugga och vara mammaledig nov-dec..

Helst av allt vill jag fortsätta vara hemma med Milly och mysa alla dagar. Men jag måste plugga dom här kurserna för att kunna söka in till högskolan sen. Det känns ändå bättre att göra det nu än sen när Milly har börjat gå och behöver ännu mer uppsikt än nu..

Sambon blir ledig från och med 1 sep (onsdag nästa vecka). Men denna vecka jobbar han eftermiddag så han har Milly fram till 13.30 sen kommer Millys farfar och har henne tills jag kommer hem vid 15.30.. =)

Men nu måste jag skynda mej lite.. om en ½ timme går bussen.. Så jag måste packa i ordning lite och hita en väska. Men är ju så varn att han vagnen med sig och där har man allt i skötväskan.. Och alla mina väskaor är så trasikga.. Men jag beställde en ny för ett tag sen den skulle komma i börjar av okt. Skönt med lite nytt.. =)


Ne, nu är det bråttom..  =)

  


Ny vecka, nya uppdrag..

Milly och jag ska börja veckan med att gå på sista massagen klockan 10.00 börjar de.. Så jag ska göra mej i ordning nu medans lillskiten sover en lite powernap. =)

Skriver mer sen..


Små fossingar är gott. =)

Sen någon vecka tillbaka är Millys nu favvo mat:


Fötter
Det är underbart gott tycker lillan..






Nattningsrutiner..

Nu när Milly är 4½ månad så tycker jag vi har fått till en bra nattnigsrutin..

Vi börjar allt med att det blir en tallrik gröt med lite bär/fruktpuré vid 19 och om det är bad dag så tar vi ofta den efter gröten då hon har mat öber hela sig. =) Hon vill gärna äta själv.. Det går väl inte så bra satt säga. =)

Den så får hon sin ersättning vid 19.30-20.00 Sen lägger jag henne i sängen.. Ibland sover hon redan i och med matningen eller så läggerjag ner henne vaken.. Ibland hjälper det med att hon får nappen och vi vrider i gång sängmobilen, ibland får man stå/sitta brevid så hon känner närhet och ibland så ligger och pratar och är jättepigg med somnar till slut ändå..
Jag försöker inte ta upp henne när jag har lagt ner henne för natten, jag tror att hon då kommer komma underfund med att om hon gnäller så vinner hon och slipper sova.. Men jag vet inte.. 
Jag låter inte hon skrika och vara ledsen. Utan jag står och tröstar och ger närhet ändå...

Jag vet inte vad som är rätt och vad som är fel..
Jag tror ala bebisar är olika, men just det här passar oss väldigt bra just oss just nu..¨

Jag är ändå stolt över att jag har fått till en bra rutin så här tidigt.. =)


Hur ser era rutiner ut hemma oss er??


puss å kram


Inte en minut till övers..

Lillhjärtat är inne i en period då hon inte vill ligga en sekund själv..Det går bra att ligga och leka på golvet om man är med och ligger på golvet och leker, annars så är det bara mamma, mamma och mamma som gäller.. Så det är till och bär, leka, busa och det är alldeles underbart.. Men ibland måste man göra lite annat, lite egentid.. Den bli  när hon sover för natten...

Hon är också inne i en period när hon har sovi 20.00 - 5.00-5.30.. Lite för tidigt..

ME jag tror det håller på och vända.. Idag sov hon 21.00-06.30 och sen fick lite mat och somna sen om till 7.30.. Såå idaag är man ut vilad.. =)

 

Idag ska vi ta en lite utflyt till sandviken. Då pappan i familje ska spela korpfotboll och Milly och jag tänkte följa med och kolla.. =) Sen så skulle domha grillfest med laget. JAg och Milly blir hemma.. Inget roligt att ha med Milly bland fulla folk.. =)

 

 


Klädrensning pågår...

Dålig uppdatering igår, jag rensade i klädkammaren hela eftermiddagen kvällen.. Och måste fortsätta nu på morgonen.
Det går bra. Hit tills har jag fått ihop en sopsäck med skänka kläder och en halv sopsäck med slängkläder..
Det är så skönt när man väl tar tag i det...

Det ska bli så roligt att få sätta igång med Millys lilla lekrum. Jag ändrar min plan för rummet hela tiden.. Men nu ser jag rummet bätte i en helhet när det är mer plats där inne.
Jag ska ta och ringa min far och kolla om han har någon vit färg som jag kan få och måla med där inne. =)
Sen så blir det nog ingen tyg fondvägg, så får se om jag målar en vägg med ljus rosa kanske eller någon annan färg..

Men det ska ut lite byrår där inne så det blir så stort om möjligt.. =)


Neee, nu ska jag fortsätta med rensningen. =)

Puss å kram..

 

 


Ännu en ny dag..

Dagarna bara rusar fram..

Vi har i allafall hunnit med en morgonpromenad och massa lek. Jag har även hunnit gjort 100 situps och 50 repetitioner med hantlar och en dusch..
Det är det ända bra när man är uppe tidigt.. Man hinner träna medan det är svalt oh alla sover, så har man hela dagen kvar.. =)


Just nu ligger Milly och skrattar åt sig själv i speglen på lek filten.. Hon är får go.. =)


-Mamma, jag kan äta själv..


Nattad och klar..

Då var lillan nattad och mamman får lite egen tid så här på kvällen.
Vi har haft så mysigt på kvällen även fast en pappan fattades. Men men, skiftjobb.. Bläää!!!

Jag har hunnit med och plockat lite här hemma, så det får bli lite dammning och dammsugning i morgon medans sambon är hemma..
Sen har jag kokat klar saften så i morgon ska ge mej på vinbärsgelé. Och kanske vinbärspuré(läste att det går utmärkt att ge till dom som som lite efterrätt). Ja, juste, klädkammaren den måste jag fan påbörja i morgon...
MEn jag ska städa av inne på toaletten innan jag hoppar i säng idag i allafall..


Idag testar jag en ny ska med Milly.. Hon vaknar ju allt två gångar per natt, så i dag gav jag henne gröt nu på kvällen i stället för morgon. Så kankse hon står sig bättre under natten på både gröt och ersättning.. Får se i natt...

Kladdigt med gröt och jordgubbspuré..


God morgon!!

Milly och jag har varit uppe sen 6, hon ligger nu på sin filt och leker.. Sådär nöjd...

Jag börjar bli sjuk.. =(
Vakna i natt av illamående och nu på morgonen är det bättre i illamåendet med halsen och örat värker.. Men men. Det är ju tur det kommer nu och inte när jag börjar plugga..


Nu måste jag gå och underhålla Milly ett tag..


Regn....

Jo, det har det gjort. Det bara öste ner här ett tag.. Grannarna kom och plinga på.. Översvämmning i källaren.. Så det vara bara att springa ner och lyfta upp allt som stog på golvet.. Som tur var var det inte så mycket som behövdes lyftas upp.. Jag la lite höga plastlock på golvet och flytta upp allt på dom.
 Jag är ju själv hemma då sambon jobbar..
Men som tur var hade jag precis nattat Milly så fick springa ner snabbt som ögat och fixa..
Men nu är det gjort.. Och regnet är slutat..


Det blev ingen städning i klädkammaren heller. Kom på att jag hade fått 10 lite vinbär av svärmor igår.. Så börja koka saft, som jag får slut föra i morgon då sockret var visst slut här hemma.. Ska även koka lite gele i morgon på lite bär..

Men nu ska jag ta och städa upp lite här i vardagsrummet innan jag ska lägga mej i sängen...

puss å kram¨



Välkommen in i vardagen...

Nu börjar den vanliga vardagen...
Semstern är slut för sambon och vi blir ensamma. Han börjar med att jobba eftermiddag så denna vecka blir vi ensamma på kvällarna.. Ursch för eftermiddagspass..


Nu är det två veckor sen jag ska börja plugga och om tre veckor så går sambon på pappaledighet två månader.. =)
Jag ska plugga fram till 4 månader nu tills 31 december.. Dom första två månaderna är sambon hemma med Milly och sen så pluggar jag och är mammaledig.. Men det går nog bra.. Jag har en sån motivation.. =) Engelska, historia och naturkunskap..



Nu sittar jag här vid datorn och Milly ligger på sin filt och har somnat. Vi väntar på att klockan ska 20 i 10 för då ska vi ta en promenad till "öppna" och gå på babymassasge..

Sen ska jag ta tag i min klädkammare.. =)

puss å kram


Eget rum???

Än är det inte riktigt aktuellt för Milly, men tiden går så fort..

Vi bor ju i en tvåa, men vi har en stor "walk in closet" som jag har tänkt ska bli Millys sov/lekrum. Då vi inte vill flytta till en större lägenhet och sen till hus utan väntar till ekonomin tilllåter hus på engång.

Men som dom flesta tjejer så har jag tonvis med kläder och är extrem dålig på att kasta bort kläder, men nu ska det rensar. Tänkte börja i morgon.. Så i slutet av vecka ska det vara med plats där.

Sen tänkte jag börja lite smått och fixa..
Jag måste sätta upp en tyg fondvägg typ då jag måste ha kvar klädstången längst in i rummet och måla om väggarna.. Tänkte att det skulle bli hel vit och sen så får tyget en rolig färg eller mönster..


 

En lite ideskiss som jag har som jag kommer ut gå i från..  =)


God morgon.. Eller godförmiddag..

Här hemma har det varit full lek sen kolckan halv sju.. Men nu ligger lillhjärtat och sover och jag har nyss kommit ut ur duschen..
Sambon sover fortfarande, jag vågar inte väcka han än för jag vet inte när han kom hem. Så han får sova vidare tills han vaknar av sig själv.



Idag ska vi hem till mamma/mormor, pappa/morfar och äta lite söndagsmiddag med min familj.. Syster kommer också med sambo...
Så det blir en lugn förmiddag här hemma.

puss å kram


När är det ok att gå ut när man har fått barn??

Milly och jag har haft tjejmys nu på kvällen.. =)
Men nu ligger hon och sover söt i sängen.. 


En tanke jag kom och tänka på.. Det här och gå ut på krogen när man ar barn..
Om mammorna går ut när barnet är litet så är man en dålig mamma, men om pappan går ut när barnet nästa är nyfött, då är det ingen som tycker det är en dålig pappa???

Varför är det så??
Det är väl bådas barn?? Och det kna väl lita gärna passas av pappan som mamman.. Om man ammar oc så kan jag förstå det.. Men mamman kan ju pumma ur?? Det finns ersättning nu för tiden?

Jag kan bli så frustrerad att samhället alltid ska döma..
För min egen del så känner jag at jag inte riktigt vill lämna bort Milly än för att gå ut och festa.. Men jag tycker mammor och pappor för den delen som har gjort de under dom första månaderna ska ha all kred.. Det är inte lätt att lämna bort sin ängel...
Men egen tid utan blöjor, matningar, tröstningar och allt som hör till behöver man slippa ibland..


Jag har lämnat bort min ängel, det har jag.. T.ex, när jag har varit på föreläsning och på en dagskryssning. det är så grymt jobbigt även fasten man vet att dom har det underbart hos mor och farföräldrar..

En tankeställare.. Jag har inget svar på..
JAg tror man vet när man känner sig redo..

puss å kram


Snart är den lugna tide slut..

Igår var jag in till Sandviken själv. Och gick till komvux, då jag har tänkt plugga.

När jag kom där ifrån så har jag tre ämnen på jag ska läsa på 75% i höst. sep-dec.. Sambon kommer vara pappaledig sep-okt. Sen sp kommer jag plugga och vara mammam ledig samtidigt..
Det går bara man vill.. =) Jag vill. Så jag kan få en bra utbildning sen.. =)


NU sk ajag å och leka med min dotter som börjar tröttna på att leka själv.. =)


Mor och dotter tid....

Idag ska jag och MIlly i väg på Spädbarnsmassage igen.. Om knappt en timme..

Hon är väl inte ett riktigt spädbarn längre.. Men tänk vad skönt att så lite massage.. Det är skönt, avslappnande och bra i förebyggande syftet om hon skulle få ont i magen t.ex.


Igår var vi, lilla familjen, och fira min stor kusin..Det har blivit mycket firande´nu.. Men nu blir det lugnt.. Skönt för Milly att få smälta alla intryck..


Idag ska jag börja rensa ur min garderob och sortera lite.. Slänga, ge bort, spara...
Det behövs verkligen.
Sen ska vi hinna med en långpromenad.. =) Och njuta av sambons sista semester vecka. =)
Nästa vecka börjar vardagen igen.. 

Nu ska jag förberedda lite till Milly. Så jag kan klä på henne och  sen måste vi gå när hon vaknar.. =)


puss å kram 


Smaka

Nu när Milly har passerat 4 månad strecket har vi börjat med smakpotioner. Det är så roligt att se henne smakt, känna den nya konsistensen maten har. Hon spotar inte ut den.. Men det är konstigt tycker hon..


 

 


Börjar vecka med kalasa lite mer...

Nu är helgen över med dop och allt där till..
Milly var underbar i kyrkan och på kalaset.  Vilken party tjej.. =)


Denn avecka börjar med kalas mån, tis för mina kusiner som fyller dagarna efter varandra.. Så i dag ska jag och Milly åka med Mormor/mamma och moster/syster till dalarna vid lunch och kalasa hela dagen..

Så det blir dålig uppdt. i dag också...

En lite bild från dop dagenn kommer här i alla fall.. Vi har inte så många kort på våran kamera.. Kommer få kort efter hand..

 


RSS 2.0